smo logo  
SMO Palmares
2012: 2de prijs, internationale wedstrijd, der Lage landen

2011: Kampioen Showwedstrijden
2011 Star Division

2009: Kampioen Showwedstrijden 2009 Star Division

2008: 1ste prijs met onderscheiding, Vlamo kampioenschap voor showkorpsen

2008: 2de prijs, internationale wedstrijd, der Lage landen

2007: Kampioen Showwedstrijden 2007 Star Division

2006: Kampioen Showwedstrijden 2006 Star Division

2006: 2de prijs, internationale wedstrijd, der Lage landen

2004: 1ste prijs, internationale wedstrijd, der lage landen

2002: 1ste prijs, internationale wedstrijd, der lage landen

1997: Zilveren medaille WMC Kerkrade
SMO Twirlers/Majoretten
2011: Bronzen medaille, Europees kampioenschap Engeland

2009: Zilveren medaille, Europees kampioenschap Kroatie

2006: Vice wereldkampioen (Paradecorps Exhibition Senior)

2005: Provinciaal, nationaal kampioen

2005: Europees kampioen (Paradecorps Exhibition Senior)

2004: Provinciaal, nationaal kampioen

2003: Provinciaal, nationaal kampioen

2002: Provinciaal Fedekam kampioen
 
 

Onze drum major

Onze drum major, Anthony Savels, geboren op 3 april 1970, startte op 8-jarige leeftijd bij het trommelkorps van de Koninklijke harmonie St.-Cecilia in Heist (Knokke-Heist), waarvan de repetities toen nog doorgingen recht tegenover zijn ouderlijk huis.
Hij volgde enkele jaren notenleer, viool en piano aan het huidige ”De Kunstacademie” te Knokke-Heist , waarna hij zijn passie voor het slagwerk als autodidact verder ontwikkelt.
In 2000 volgde Anthony een opleiding als tamboer-majoor bij Geert Vanmaeckelberghe (Fedekam), en behaalde hij ook het getuigschrift van Tamboer-majoor.
Later volgde hij nog Vlamo vervolmakingsopleidingen bij Geert Vanmaeckelberghe, Jan Peeters (Nl), Josquin Rousseeuw, Rudy Böhmer(Nl) en als laatste in 2012 bij Henry Jongen (Nl)
Sinds 2002 behaalde hij samen met de drumband van de Koninklijke harmonie St.-Cecilia uit Heist, de provinciale en nationale Vlamo kampioenstitel voor marching drumbands in achtereenvolgens de 3de (2002), de 2de (2004) en de 1ste afdeling (2007), en in 2011 de nationale kampioenstitel in de afdeling uitmuntendheid.
Momenteel is hij nog steeds actief als slagwerker en tamboer-majoor bij de Koninklijke harmonie St.-Cecilia Heist en dit al meer dan 30 jaar. Deze harmonie speelt sinds 1989 in de afdeling uitmuntendheid.

Sinds begin januari 2012 heeft Anthony de opdracht als drum major aanvaard bij het Show-en Muziekkorps Sint-Martinus te Oordegem, gekend in binnen-en buitenland.
Hij staat in voor de exercitie en marsdiscipline tijdens zowel de streetparades als show optredens.
Met een mace, een grote stok met een bol aan het eind, geeft hij door middel van tekens aan wat er dient te gebeuren.
Dit kan betrekking hebben op de muziek of op de marsorde (exercitie).
Hij werkt ook mee aan het opmaken van de choreografie voor de brass en percussion in samenwerking met de choreografen van de colorguards en twirlers voor de nieuwe shows.

Onze drum instructor

Onze drum instructor, Peter Moerman, starte op 8 jarige leeftijd met muziek bij de Koninklijke Harmonie De Heidebloem te Lembeke en de Koninklijke Harmonie Sint-Georges en Sint-Cecilia te Eeklo.
Hij kreeg daar de eerste lessen notenleer en slagwerk van de heer Roger Verhovert.
Nadien ging hij studeren aan de Academie voor Muziek en Woord te Eeklo, volgde slagwerk bij de heer Rudy Steyaert en slaagde met grote onderscheiding en werd laureaat.
Hij kreeg toen nog meer de muziek microbe te pakken en ging nadien nog 2 jaar verder studeren aan het Conservatorium in Brussel, na deze studie was er als drummer toch net iets meer interesse naar de jazz en rock muziek en verlegde de studies naar de Jazz Studio in Antwerpen en volgde daar algemene muzikale vorming, arrangement, ensemble en slagwerk gegeven door Jan De Haas (studeerde slagwerk in Berkeley USA en Dre Pallemaerts).
Na jarenlang meespelen met drumbands en harmonie stapte hij over naar toen indertijd opkomende showkorpsen, en speelt hij ook als drummer bij coverbands en bluesbands.